Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران گفت: سیاست‌گذاری وزارتخانه مبنی بر مدیریت جزیره‌ای، مانع از توسعه گردشگری می‌شود؛ درحالی‌که ضعف در مدیریت که همواره با تغییر در ساختارهایی در بدنه وزارتخانه همراه است، موجب ایجاد موانع برای سرمایه‌گذاری می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمدحسین یزدانی در یک گفت‌و‌گوی رادیویی ضمن تاکید بر لزوم توجه به امر رشد سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری با هدف توسعه این صنعت و افزایش کارآفرینی و اشتغال در خصوص الزامات تحقق این موضوع توضیحاتی ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: آنچه که تا کنون در فضای تحصیلی دانشگاه‌ها به صورت آکادمیک مطرح شده است مبتنی بر این اصل است که با ورود هر گردشگر به کشور بالغ بر 200 شغل مستقیم و غیرمستقیم فعال می‌شود. این موضوع خود حاکی از اهمیت ذاتی صنعت گردشگری در حوزه کارآفرینی و به طریق اولی اقتصاد است.

این فعال بخش خصوصی عقیده دارد که فارغ از مباحث کلاسیک مطرح شده تا کنون، این موضوع اثبات شده است که صنعت گردشگری امروزه در دنیا به سمت خلاقیت و به‌روز شدن در حال حرکت است و از چارچوب‌های سنتی قبلی خارج شده است و به عبارتی به سمت گردشگری خلاق در حال حرکت است. 

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران، فعالیت استارت‌آپ‌های موجود در دنیا و حتی در کشور خودمان که بر اساس ارائه خدمات نوآورانه و خلاق در صنعت گردشگری شکل گرفته است را در واقع گواهی بر همین موضوع دانست و بیان کرد: درحقیقت این استارت‌آپ‌ها تلاش می‌کنند با طراحی و نمایش فضاهای واقعی جاذبه‌های طبیعی و یا میراث فرهنگی در بستر الکترونیک سعی در جذب گردشگر و ایجاد رغبت و انگیزه به منظور سفر کند.

یزدانی این موضوع را نشان‌دهنده وجود فضایی گسترده و بکر از امکان طراحی ایده‌های مختلف در قلب استارت‌آپ‌ها دانست که می‌تواند برای مخاطب جذابیت داشته باشد و موجب کشش وی به انجام سفر و گردشگری شود.

بنا به گفته وی، نکته قابل توجه و دقت برای مسئولین و متولیان دولتی این است که باید متناسب با وظایف ذاتی خود در امر سیاست‌گذاری، ضمن اتخاذ تدابیر لازم به همراه استراتژِی مدون با تبیین دقیق مرزهای مشخص برای فعالیت هر کدام از این کسب و کارها، مانع از موازی‌کاری استارت‌آپ‌ها و یا به نوعی بازی کردن در زمین یکدیگر شوند تا مجموع فعالیت‌ها در یک مسیر واحد و پیش‌رونده حرکت کند و در نهایت موجب توسعه این حوزه از گردشگری شود.

این فعال بخش خصوصی اذعان کرد: اما متأسفانه باید گفت در حال حاضر دولت نتوانسته است در زمینه سیاست‌گذاری و طراحی اهداف در حوزه کسب و کارهای نوین گردشگری به صورت فعال و سازنده وظایف خود را به نحوی مطلوب ایفا کند.

عدم هماهنگی در بخش‌های مختلف وزارتخانه گردشگری و سرگردانی سرمایه‌گذاران

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران، بحث کارآفرینی و سرمایه‌گذاری را مفاهیم مرتبط با یکدیگر دانست و ضمن تأکید بر این مطلب که این دو مفهوم به هیچ عنوان در تقابل با یکدیگر قرار ندارند، تصریح کرد: این موضوع نیاز به اثبات و بیان ندارد که هرکجا سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد الزاماً کارآفرینی هم به دنبال آن محقق خواهد شد.

یزدانی ادامه داد: هرچند بخشی از هدف تأسیس و فعالیت استارت‌آپ‌ها در بازار گردشگری مبنی بر اصل اساسی کاهش هزینه‌ها با استفاده از ظرفیت‌های موجود است تا در نهایت نیاز به سرمایه‌گذاری در این حوزه به حداقل برسد؛ اما باید توجه داشت قطعاً مقدمه ورود به فضای کارآفرینی در صنعت گردشگری نیاز به سرمایه‌گذاری دارد، بنابراین باید گفت سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری با هدف توسعه این صنعت شرط لازم است اما شرط کافی نیست.

به اعتقاد وی، آنچه که در این میان می‌تواند مانع از تحقق توسعه صنعت گردشگری شود شود سیاست‌گذاری وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر مدیریت جزیره‌ای است. متأسفانه همواره در طول سال‌های قبل این نقیصه به چشم خورده است، درحالی که باید دانست ضعف در مدیریت که همواره با تغییر در ساختارهایی در بدنه وزارتخانه همراه است در نهایت موجب ایجاد موانع و یا حتی هدر رفت سرمایه نیز می‌شود.

این فعال بخش خصوصی اظهار کرد: به عنوان نمونه در سال جاری وزارت میراث فرهنگی در اقدامی معاونت سرمایه‌گذاری در وزارتخانه را ضمن تبدیل به یک مدیریت در ذیل معاونت گردشگری قرار داد. به این صورت در واقع این مدیریت و مدیر مربوطه زیر مجموعه معاونت گردشگری بوده و توسط شخص معاون گردشگری منصوب می‌شود.

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران، ضمن تأکید بر این موضوع که ضروری بود قبل از هرگونه اقدام در این خصوص ضمن تبیین و تشریح هدف این اقدام، به نحوی عمل می‌شد که در جهت سهولت و رونق سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری حرکت کنیم، گفت: در حالی که این اقدام دقیقاً در نقطه تقابل قرار داشته و حاکی از یک حلقه مفقوده مهم در تصمیم‌گیری‌ها است.

یزدانی یکی دیگر از مصادیق مدیریت جزیره‌ای، عدم هماهنگی کامل بین بخش‌های مختلف وزارتخانه دانست؛ به این صورت که شخصی که با هدف سرمایه‌گذاری به بخشی از وزارتخانه مراجعه و طرح وی مورد تأیید قرار می‌گرفت و عملیات صدور و ارائه مجوزها و مستندات قانونی برای وی آغاز می‌شد، در اثنای کار وقتی برای ادامه عملیات به بخش دیگری از وزارتخانه برای انجام اقدامات پایانی و نهایی مربوطه مراجعه می‌کرد با بن‌بست روبه‌رو می‌شد؛ چراکه مثلاً به وی اعلام می‌شد طرح ارائه شده مطابق با نقشه توسعه صنعت گردشگری نیست.

وی تأکید کرد: قطعاً مشاهده این ناهماهنگی‌های اجرایی باعث سرگردانی سرمایه‌گذاران و فعالان و در نهایت عدم رغبت از امر سرمایه‌گذاری می‌گردد.

کاهش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاری در گردشگری در گرو عدم دخالت دولت در امور اجرایی

این فعال بخش خصوصی ضمن تأکید مجدد بر این موضوع که صنعت گردشگری همواره بستر مناسبی برای ایجاد کارآفرینی و اشتغال‌زایی است، بیان کرد: در صورت تدوین برنامه‌ای جامع و راهبردی به همراه فضا‌سازی مناسب مطمئناً سرمایه‌گذاران و کارآفرینان زیادی علاقه به حضور در این بخش دارند که به دنبال آن نیز فرصت‌های شغلی زیادی را فراهم می‌کند .

بنا به صحبت‌های رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران، لازم است با اتخاذ تدابیر لازم و مطالبه‌گری به حق، خواستار عدم صف‌بندی در زمینه سرمایه‌گذاری و مداخله دولت و ایجاد مانع در این امر شد؛ به این صورت که دولت در این راستا تنها به وظایف قانونی و ذاتی خود نظیر انجام حمایت‌های بیمه‌ای، تأمین منابع مالی به وسیله ایجاد صندوق‌های حمایتی و همچنین نظارت بر چگونگی عملکرد بخش خصوصی پرداخته و از این طریق ضمن کاهش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری موجب افزایش انگیزه به منظور سرمایه‌گذاری در این صنعت شود.

یزدانی در پایان خاطرنشان کرد: بخش خصوصی به دلیل حضور در بطن بازار و اشراف اطلاعاتی کامل در زمینه ابعاد مختلف سرمایه‌گذاری مبنی بر اینکه چه موقع و چقدر سرمایه‌گذاری کند و یا چقدر می‌تواند توقع سود داشته باشد، به شرط حمایت مناسب و نظارت صحیح دولت در سطح کلان می‌تواند سرمایه‌گذاری منسجم و سودآوری در حوزه گردشگری داشته باشد.

دولت باید نقش حمایتی خود را در بعد اقتصادی و مالی گردشگری تقویت کند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی فعال بخش خصوصی صنعت گردشگری سرمایه گذاری میراث فرهنگی استارت آپ ها سیاست گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۶۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت روز گل محمدی و گلاب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خمین از ثبت جشنواره «گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم رویداد‌های گردشگری ملی کشور خبر داد.

علی مشهدی با اشاره به هویت و اصالت تاریخی شهرستان خمین افزود: گل محمدی و گلاب دو محصول راهبردی منطقه شهابیه در این شهرستان است.

او ادامه داد: با این پیشینه و با پیگیری اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان، اداره شهرستان خمین، شورای اسلامی و دهیاری روستای شهابیه این رویداد در تقویم رویداد‌های گردشگری کشور به ثبت رسید.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان خمین عنوان کرد: بر این اساس هر سال، این جشنواره در روز‌های نوزدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • همایش بین‌المللی معماری دست‌کند کشور در لرستان برگزار می‌شود
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • بازدید معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم