Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق سازمان زندان‌ها در مراسم تودیع خود، از ناکافی بودن قدرت تصمیم‌گیری مدیریت سازمان زندان‌ها گلایه کرد و آن را کمتر از اختیارات یک دادیار دانست؛ معاون اول قوه قضائیه هم آن را تأیید کرد و خواستار تفویض برخی اختیارات به رئیس این سازمان شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، روز چهارشنبه 19 آبان رئیس قوه قضائیه با صدور حکمی غلامعلی محمدی را به عنوان رئیس جدید سازمان زندان ها منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامعلی محمدی پیش از این عضویت در معاونت دیوان عالی کشور، معاونت حوزه ریاست قوه قضائیه را در سوابق خود داشته و به عنوان معاون قضائی سازمان زندان‌ها نیز مشغول بوده است. 

حاج‌محمدی در اولین واکنش به خبر برکناری خود در توییتر به انتشار متنی کوتاه بسنده کرد و نوشت: "چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست که خدمتی به سزا برنیامد از دستم..."

مراسم معارفه رئیس جدید سازمان زندان‌ها روز گذشته با حضور حجت‌الاسلام مصدق معاون اول قوه قضائیه برگزار شد.

در ابتدای این مراسم محمدمهدی حاج‌محمدی رئیس سابق سازمان زندان‌ها ضمن آرزوی موفقعیت برای مدیریت جدید گفت: الگوی همه زندانبانان شهید لاجوردی است که زندانبانی را با افتخار سمت معلمی می‌دانست. نقشه راه در زندانبانی مشخص است و آنچه امامین انقلاب گفته‌اند باید الگوی متعالی ما باشد.

وی افزود: در ایام کوتاه مدیریتم در زندان‌ها، سعی کردم زندان را از محل صرف نگهداری به محل آموزش تبدیل و گفتمانی را در این راستا ایجاد کنیم. البته برای پیگیری این آرمان مبارک و آرزوی متعالی حتما باید در چندجبهه فعالیت جدی داشت.

رئیس سابق سازمان زندان‌ها با اشاره به این که در ساختار فعلی متأسفانه قدرت تصمیم‌گیری سازمان زندان‌ها در حد یک دادیار هم نیست اظهار داشت: من در این ساختار چنین قدرتی را نداشتم درحالی‌که قاضی باید زندان را متعلق به خود بداند تا پروسه اصلاح و درمان شکل گیرد.

وی با اشاره به این که دشمن علیه مدیریت زندان‌ها جنگ روانی راه انداخته افزود: دشمن بنا را بر این گذاشته است تا به افکار عمومی بگوید مظهر ظلم و بی‌تفاوتی نظام اسلامی به حقوق انسان‌ها همین زندان است.

لزوم تفویض برخی اختیارات قضائی مانند آزادی مشروط و تعویق مجازات به رئیس سازمان زندان‌ها

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام مصدق معاون اول قوه قضائیه با اشاره بر اینکه سازمان زندان‌ها یکی از مراکز مهم تربیتی ماست، گفت :  یکی از اهداف بسیار مهم مجازات به ویژه از نوع حبس آن تأکید بر اصلاح، درمان و بازاجتماعی شدن بزهکار به عنوان یک بیمار است. قوانین شکلی و ماهوی مجازات ما نیز به سمتی است که باید مجرم اصلاح شود.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه رئیس سازمان زندان‌ها به اندازه دادیار قضائی، اختیار قضائی ندارد گفت: این مسئله به واقع حرف درستی است؛ بنابراین در قبال نهادهای ارفاقی باید به رئیس سازمان زندان‌ها اختیار قضایی مثل آزادی مشروط و تعویق مجازات داد.

در پایان این مراسم ضمن تقدیر از زحمات محمدمهدی حاج‌محمدی در دوران مدیریت سازمان زندان‌ها و اقدامات امور تامینی و تربیتی دکتر غلامعلی محمدی به عنوان رئیس جدید این سازمان معارفه شد.

حجت‌الاسلام مصدق به مدیریت جدید سازمان زندان‌ها نیز اشاره کرد و افزود: امروز مدیریت سازمان زندان‌ها به فرد سپرده می‌شود که سالیانی است در امر زندان و زندانبانی عجین بوده است. انتظار این است که دکتر محمدی با همکاری مدیران سازمان زندان‌ها، این نهاد را به جایی برساند که امام و رهبری عزیز می‌خواهند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید انصاری (1365–1366)، اسماعیل شوشتری (1366–1368)، شهید اسدالله لاجوردی (1368–1376)، مرتضی بختیاری (1376–1383)، علی‌اکبر یساقی (1383–1388)، غلامحسین اسماعیلی (1388–1393)علی‌اصغر جهانگیر (1393–1399) نیز پیش از این ریاست سازمان زندان‌ها را برعهده داشتند.

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف: زندان باعث تشدید جرائم می‌شودغلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان زندانها سازمان زندانها معاون اول قوه قضائیه رئیس سازمان زندان ها حاج محمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۹۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از اطاله دادرسی از اولویت‌های دستگاه قضا در سال جاری

ایسنا/کرمان رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اولویت‌های دستگاه قضایی در سال جدید گفت: اتقان آراء، جلوگیری از اطاله دادرسی و توجه به وضعیت زندانیان از جمله اولویت‌های دستگاه قضایی در سال جاری است.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی امروز ۱۲ اردیبهشت ماه در نشست با روسای دادگستری و دادستان‌های سراسر استان کرمان اظهار کرد: کرمان استان پهناوری است که دارای ۳۴ حوزه قضایی به جز مرکز استان در سطح استان است.

وی با قدردانی از تلاش همکاران دستگاه قضایی استان کرمان در سال گذشته افزود: با هماهنگی خوبی که وجود داشت، سال موفقی پشت سر گذاشتیم البته موفقیت نسبی است و مهم این است از داشته‌ها و ظرفیت‌ها استفاده و بر مشکلات فائق بیاییم و انجام وظیفه کنیم.

حمیدی با تاکید بر اینکه بایستی سیاست‌های ابلاغی ریاست قوه قضائیه را از همین ابتدای سال در دستور کار داشته باشیم، تصریح کرد: نباید اجازه بدهیم زمان بگذرد و فرصت از دست برود و باید با جدول زمان بندی کارها را پیش ببریم تا پایان سال به موفقیت برسیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه نسخه جدید سند تحول و تعالی قوه قضائیه در ششم فروردین ماه امسال ابلاغ شده، عنوان کرد: این سند نقشه راه ماست و همه باید به آن آشنایی کامل داشته باشیم؛ بدنه دادگستری و قوه قضائیه باید با این سند آشنا باشند و احکام، تصمیم و آراء ما باید مبتنی بر این سند باشد و مستلزم این است که به قانون مسلط باشیم.

وی اظهار کرد: این یک سند علمی است و اساتید دانشگاه می‌توانند این سند را به عنوان پایان نامه و تحقیق علمی به دانشجویان بدهند که روی آن کار کنند و باید این سند را در جامعه ترویج داده و به ویژه نخبگان حقوقی و قضائی جامعه با این سند که یکی از افتخارات قوه قضائیه در سال‌های اخیر است آشنا کنیم و خودمان براساس آن گام برداریم.

رئیس شورای قضائی استان کرمان با اشاره به نقش دستگاه قضائی در تحقق شعار سال اظهار کرد: باید از ظرفیت‌هایی که در قوه قضائیه داریم، برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و جهش تولید کمک کنیم که جهش تولید یکی از نیازهای جدی جامعه است و جهش تولید، کمک به اشتغال و کمک به مسائل اقتصادی است.

وی در ادامه افزود: سرکشی به واحدهای تولیدی چند سالی است که در دستور کار مسئولان قضائی استان است و شاهد برکات آن در جامعه هستیم و توانستیم بسیاری از مشکلاتی که حتی قوه مجریه نتوانسته حل کند، در ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری و با ورود مستقیم و مطالبه از دیگران حل کنیم. این اقدام در سال جاری نیز در اولویت است.

حمیدی با اشاره به لزوم پیگیری و مطالبه مشارکت مردم عنوان کرد: برخی از مردم سرمایه‌های خرد و کلانی دارند که حاضرند به عرصه تولید و اشتغال بیاورند و باید به این مردم انگیزه بدهیم که به عرصه تولید بیایند و به سمت دلالی نروند و باید موانع برداشته شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به ظرفیت شورای حفظ حقوق بیت المال تاکید کرد: این شورا و شورای پیشگیری از وقوع جرم باید در شهرستان‌ها فعال باشد و مسئولان شهرستان پای کار بیایند.

وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به زندان‌ها عنوان کرد: زندان واقعیت غیرقابل انفکاک از قوه قضائیه است و مسائل قوه قضائیه و زندان در هم آمیخته است و نباید نسبت به وظیفه و این حوزه بی تفاوت باشیم.

حمیدی گفت: یکی از عوامل افزایش جمعیت کیفری زندان‌ها، صدور قرار تامین است که باید بر این موضوع نظارت شود و البته با سهل انگاری مخالفیم و جایی که نیاز است، باید سختگیری شود و تاکید داریم براساس ضرورت و اهمیت مسئله تصمیم بگیریم.

وی با اشاره به لزوم افزایش استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس اظهار کرد: در این زمینه صرفا منظور جزای نقدی نیست و باید با خدمات رایگان عمومی و دیگر موارد، مجازات‌های جایگزین صادر شود و با یک رای و کار می‌توانیم نظر فرد را عوض کنیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان بیان کرد: استفاده از پابند الکترونیکی یک ظرفیت است که از آن خوب استفاده نمی‌کنیم در حالی که این موارد به کاهش جمعیت کیفری کمک می‌کند.

وی با تاکید بر سرکشی قضات از زندان‌ها و توسعه دادرسی الکترونیک گفت: در حال حاضر در استان کرمان بین ۸۵ تا ۹۰ درصد دادرسی‌ها الکترونیکی است و بایستی سیاست بر این باشد دادرسی الکترونیک باشد و امکانات این حوزه تامین و مشکلات رفع شود.

حمیدی بر اجرای سریع احکام نیز تاکید کرد و افزود: شوراهای حل اختلاف به ویژه شورای حل اختلاف زندان به قضات خیلی کمک می‌کند.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ارتباط گرفتن قضات با مردم اظهار کرد: ما از بدنه مردم هستیم و بایستی درب اتاقتان به روی مردم باز باشد و این را در عمل به دیگران نشان بدهید.

وی تصریح کرد: خدمات قوه قضائیه موجب رضایتمندی است اما گاهی یک برخورد بد با مردم همه زحمات این قوه را نابود می‌کند. قضات باید در بین مردم حضور پیدا کنند و پای درد دل آنها بنشینند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آزادی ۱۵۵ زندانی از زندان های هرمزگان
  • آزادی ۱۵۵ زندانی در هرمزگان
  • بهره برداری از ۱۲ طرح و اهدای جهیزیه در زندان‌های هرمزگان
  • ۱۲ پروژه با حضور رئیس سازمان زندان‌ها در هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • ۱۲ طرح با حضور رئیس سازمان زندان‌ها در هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • ۱۲ طرح عمرانی و صنعتی زندان‌های هرمزگان به بهره‌برداری رسید
  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • رئیس سازمان زندان‌ها از زندان میناب بازدید کرد
  • سفر یک روزه رئيس سازمان زندان های کشور به بشاگرد
  • جلوگیری از اطاله دادرسی از اولویت‌های دستگاه قضا در سال جاری