Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، مهندس مهدی چمران رئیس سابق شورای شهر تهران طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: 

بیش از یک سال است ویروس منحوس کرونا وارد کشور شده و طی این مدت زحمات زیادی از سوی وزارت بهداشت، سیستم درمانی کشور و بیمارستان‌ها کشیده شده است و کادر درمان تمام توان‌شان را در راه بهبود وضعیت ایجادشده صرف کرده‌اند که این موضوع، جای تقدیر و تشکر فراوان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تلاش‌های نظام سلامت کشور بر کسی پوشیده نیست به طوری که مسؤولان دولتی و مردم بارها این تلاش‌ها را قدر دانسته‌اند و در نهایت رهبر حکیم انقلاب چندین نوبت کادر پزشکی کشور را مورد تقدیر قرار دادند. 

متأسفانه با وجود تمام تلاش‌های صورت‌گرفته در ماه‌های گذشته، اخیرا شاهد شلوغ شدن دوباره بیمارستان‌ها هستیم که این موضوع فشار فوق‌العاده‌ای را به سیستم درمانی کشور وارد می‌کند؛ امیدواریم نظام سلامت کشور و کارکنان خدوم این بخش بتوانند مانند گذشته تاب‌آوری داشته و از عهده این مسؤولیت سنگین برآیند. 

باید به این نکته اذعان داشت که کادر درمان کشور ما با وجود تمام فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم‌ها توانستند تلاش فوق‌العاده‌ای را از خود به نمایش بگذارند و کارنامه بسیار مثبتی را نسبت به دیگر کشورها به دست بیاورند اما متأسفانه به دلیل برخی موارد هم‌اکنون شرایط از نظر میزان ابتلا و تعداد جان‌باختگان بسیار نامطلوب است و امیدواریم هر چه زودتر آمار مربوط به این موضوع روند نزولی به خود بگیرد. 

چندصدایی‌هایی که هم‌اکنون از ستاد ملی مقابله با کرونا به گوش می‌رسد به هیچ عنوان مناسب نیست. متأسفانه می‌بینیم متخصصان مباحثی را مطرح می‌کنند ولی در نهایت دستورات خارج‌شده از ستاد، چیز دیگری است. این روند به هیچ عنوان مناسب نیست و مردم نسبت به این موضوع ناراضی هستند. 

ما دیدیم در تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ سفرها رها شد. مدیریت بیماری با خواهش و تمنا محقق نمی‌شود و می‌بایست مسؤولان در این زمینه جدی عمل می‌کردند و مانع انجام سفرها می‌شدند. متأسفانه پیامد این مدیریت نادرست هم‌اکنون گریبانگیر مردم شده و آمارهای مربوط به بیماری کرونا هر روز صعودی‌تر از روز قبل می‌شود. 

در سایه سیاست‌های نادرست اتخاذشده درباره سفرهای نوروزی، ماه مبارک رمضان نیز از آن متأثر شده و عملا بسیاری از برنامه‌های مساجد، هیات‌ها و نشست‌های مذهبی که مردم به آنها دل‌ بسته بودند، رو به تعطیلی خواهد رفت. 

این یک بی‌تدبیری بود و باید چرایی اتخاذ چنین سیاست‌هایی بررسی شود و از ادامه چنین تصمیم‌گیری‌های اشتباهی جلوگیری به‌عمل آید. 

نمونه‌های این نوع تصمیم‌گیری‌های نادرست بسیار است؛ برای مثال چرا باید به خاطر خوشایند عده‌ای و برقرار بودن تفریحات‌شان، سفرهای ترکیه ادامه داشته باشد، در حالی که شیوه‌نامه‌های بهداشتی در این سفرها رعایت نمی‌شود و در مقابل چندین ماه است سفر به عتبات عالیات غیرممکن است؟ چرا باید سفرهای لوکس و تفریحی به کشوری که دارای شرایط کرونایی نامناسبی است، برقرار باشد؟
در زمینه مقابله با کرونا در پایتخت نیز باید گفت مدیریت شهری به همراه سازمان‌های زیرمجموعه، کارمندان، بسیج، شورا و مردم در روزهای اول شیوع این بیماری تلاش بسیاری کردند تا زنجیره کرونا قطع شود اما مدیریت شهری با گذشت زمان از آن تلاش‌های اولیه صورت‌گرفته کم‌کم فاصله گرفت و هم‌اکنون ما کار خاصی را در این زمینه نمی‌بینیم. مدیریت شهری می‌بایست بیش از این به میدان بیاید و اقدام به ساماندهی کسب‌وکارها کند تا شرایط بهتری برای مقابله با کرونا ایجاد شود. 

باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از خانه‌ها در تهران آپارتمانی هستند و فضای کافی برای ورزش در آنها وجود ندارد، لذا می‌توان با یک برنامه‌ریزی مبتنی بر پروتکل‌های بهداشتی به جای بستن و تعطیلی پارک‌ها، فضای مناسبی را برای ورزش کردن و نفس کشیدن مردم فراهم آورد که البته در این باره مردم نباید به دورهمی در پارک‌ها بپردازند. کودکان ما اکنون بیش از یک سال است مدرسه نرفته‌اند و می‌توان با برنامه‌ریزی درست از فضای پارک‌ها برای کودکان نیز برنامه‌ریزی داشت تا هم آنان به نشاط برسند و هم بیماری منتقل نشود. 

اما یکی از مهم‌ترین مسائلی که باید مدیریت شهری برای آن چاره‌ای بیندیشد، موضوع حمل‌و‌نقل عمومی است که بر اساس گفته کارشناسان، یکی از اماکن اصلی شیوع ویروس کرونا به حساب می‌آید. ما هم‌اکنون در این بخش برنامه‌ریزی صحیحی را نمی‌بینیم به‌طوری که هر بار فیلمی از متروی تهران در حال پخش شدن است که جمعیت کثیری در حال تجمع و استفاده از این سیستم حمل‌و‌نقلی هستند. یقینا با این نوع استفاده از مترو و اتوبوس و عدم رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی، نمی‌توان توقع داشت ویروس کرونا منتقل نشود. 

از سوی دیگر همچنان طرح ترافیک برقرار است و اگر فردی بخواهد با خودروی شخصی تردد کند، باید هزینه‌های هنگفتی را پرداخت کند. ضروری است مدیریت شهری هر چه زودتر در زمینه حمل‌و‌نقل شهری در شرایط کرونایی تدبیر جدی بیندیشد و مانع به خطر افتادن جان شهروندان در شرایطی که کرونای انگلیسی به‌ سرعت در حال شیوع و گسترش است، بشود. 

لازم به ذکر است در زمینه حمل‌و‌نقل عمومی و تهیه اتوبوس و مترو صرفا این موضوع برعهده شهرداری نیست بلکه ۵۰ درصد هزینه‌های خرید را باید دولت پرداخت کند و مابقی آن برعهده شهرداری است. متأسفانه دولت در این زمینه طی سال‌های گذشته کمکی نکرده است اما این توقع می‌رود که شهرداری از سهم ۵۰ درصدی خود کار را پیش ببرد و مانع این شود که شهر از نظر حمل‌و‌نقل دچار مشکل شود. هم‌اکنون شهر نیازمند ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس جدید است و رفع این نیاز با تحرک جدی شهرداری می‌تواند مرتفع شود. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سلامت بیمارستان ها قطع زنجیره کرونا مهدی چمران حمل ونقل عمومی طرح ترافیک مدیریت شهری رئیس سابق شورای شهر تهران مدیریت شهری برنامه ریزی حمل و نقل هم اکنون تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۸۴۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم

محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند.

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد.

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند.

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد.

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم.

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم.

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم.

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است.

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم.

دیگر خبرها

  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • وحیدی: «طرح نور» مورد استقبال مردم قرار گرفته است/ باید از ناهنجاری‌های تحمیلی جلوگیری شود
  • اختلاف سلیقه‌ها مانع از تصمیم‌گیری در شورای شهر بندرعباس نیست
  • افزایش نرخ سود به ۳۰ درصد کاملاً اشتباه است
  • مخالفت مجلس با افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی
  • اعتراف لیگ برتر: داور اشتباه کرد، حق با شما بود!‏
  • رونمایی از خودروهای ثبت تخلف ویژه ناوگان بار درون شهری در اصفهان
  • افزایش توان صادراتی زنجیره مرغ مازندران