Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر کتاب «تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی برای کتابداران» به تازگی از سوی انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران منتشر شده است. فرزانه شادانپور نویسنده کتاب «تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی برای کتابداران» درباره اهمیت نگارش این کتاب گفت: یک کتابخانه یا یک مرکز اطلاع‌رسانی، سیستمی متشکل از اجزا شامل نیروی انسانی، تجهیزات، قوانین و سازوکارها را دارا است که برای رسیدن به اهدافی کار می‌کند و بخشی از سازوکارهای هر سیستم و به عبارت دیگر یک مؤسسه یا سازمان، تصمیم‌گیری درباره انواع ورودی‌ها، فرایندها، خروجی‌ها و اهداف سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروی انسانی در سازمان‌ها به نوعی در موقعیت تصمیم‌گیری قرار می‌گیرند که بر روندکاری سازمان تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: دانش تخصصی و مرتبط با هدف سازمانی در اولویت برای دستیابی به اهداف سازمان است. بنابراین تصمیم‌گیری عقلانی، بهینه و به هنگام، که خاستگاه آن خرد جمعی سازمان باشد، مهم‌ترین عنصر مدیریت کارآمد است که حتی می‌توان گفت لازم است به همۀ سطوح کارکنان تسری یابد.

مؤلف کتاب «تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی برای کتابداران» افزود: قدرت تصمیم‌گیری عقلانی هم ذاتی افراد است و هم قابل یادگیری و بهبود مستمر است. تصمیم‌گیری به عنوان یک رفتار مورد مطالعۀ علوم مختلف، از زیست‌شناسی، روان‌شناسی، مدیریت، ریاضیات و آمار و احتمال قرار گرفته و از اصول و مفاهیم این رشته‌ها برای تبیین و بهینه ساختن آن استفاده شده است. علوم از دستاوردهای یکدیگر بهره می‌گیرند و نگارش این اثر نیز با هدف طرح دستاوردهای سایر علوم در حوزۀ تصمیم‌گیری، به عنوان مهم‌ترین عنصر مدیریت کتابخانه، و ارائه چشم‌اندازهایی از این دست در اداره کتابخانه صورت گرفته است؛ اولویت‌سنجی نیز روشی است که بخش مهمی از تصمیم‌گیری را تشکیل می‌دهد و در کتاب به آن نیز پرداخته شده است.

وی یادآور شد: این اثر محصول بخشی از مطالعات مربوط به طرح پژوهشی «تدوین استراتژی پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» بوده است و به اعتقاد من کتابداران در هر سطح حرفه‌ای که قرار داشته باشند و به هر یک از وظایف کاری معمول در کتابخانه که اشتغال داشته باشند، در مقاطع مختلف کاری در معرض تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی قرار دارند؛ از تعیین مشخصات کاربران مجاز برای استفاده از کتابخانه گرفته تا ساعات و نحوۀ خدمت‌رسانی در شرایط مختلف، تصمیم‌گیری در مورد نحوۀ صرف بودجه، تغییرات شغلی، گردش کارها، حتی اولویت در فهرست‌نویسی منابع و تعیین موضوعات آثار و غیره. بنابراین شناخت رفتار تصمیم‌گیری، اولویت‌سنجی و برخورداری از دانش‌ها، بینش‌ها و روش‌های مرتبط، می‌تواند در گسترش افق دید کتابداران و بهبود و تقویت رویه‌ها یاری‌رسان باشد.

عضو هیأت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ادامه افزود: تصمیم‌گیری و اولویت‌سنجی یا اولویت‌بندی از دروس و مطالعات اصلی در رشته‌های مدیریت و رشته‌های وابسته مانند مدیریت دولتی، مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، ام بی ای و ای ام بی ای، تحقیق در عملیات، ریاضیات محض و کاربردی، مهندسی صنایع، اقتصاد، و حوزه‌های مرتبط است. حتی در حوزه‌های علوم سیاسی و افکارسنجی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از روش‌های آن‌ها بسیار استفاده می‌شود.

این نویسنده گفت: با نگاهی به ادبیات و آثار حوزۀ کتابداری و اطلاع‌رسانی به نظر می‌رسد مطالعات میان رشته‌ای و کاربرد نظریه‌ها و روش‌های سایر علوم جایگاه درخوری در این ادبیات به خود اختصاص داده است که این اثر را شاید بتوان در میان تلاش‌هایی از این دست در ادبیات علم اطلاعات و دانش‌شناسی جای داد. البته مطلوب است که بیش از اینها نیز به مطالعات میان‌رشته‌ای پرداخته شود. علوم، علاوه بر دانش‌ها و روش‌های خاص خود، از دستاوردهای سایر حوزه‌ها نیز بهره می‌گیرند. هر رشته و هر تخصصی لازم است به دانش‌ها و روش‌های عملی سایر حوزه‌ها، دست کم حوزه‌هایی که ابزارهای مناسبی برای بهبود و تسهیل عملکردها در اختیار قرار می‌دهند، آگاهی داشته باشد تا بتواند آهنگ رشد و تغییرات خود را با محیط متناسب کند.

کد خبر 5106071 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کتابداران تازه های نشر قاسم سلیمانی معرفی کتاب ادبیات جهان نقد کتاب پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ترجمه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سازمان سمت کتاب و کتابخوانی انتشارات سروش انتشارات علمی و فرهنگی تجدید چاپ انتشارات سوره مهر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۴۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم. بنا داریم با تقویت شرکت‌های دانش بنیان بتوانیم بسیاری از داروهای مورد نیاز از جمله تالاسمی را تامین کنیم.

وی با تأکید بر اینکه افزایش بسیار خوبی در تولید داروهای داخلی داشتیم، ادامه داد: بعضاً اعلام می کنند که قصد دارند از داروهای خارجی استفاده کنند نه داخلی.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی دانشگاه‌
  • پشت پرده تصمیم رئیس جمهور چین برای ملاقات با وزیر خارجه آمریکا / توسعه و تقویت اقتصادی، راهکار چین برای مقابله با تحریکات آمریکا / چین بر جذب سرمایه گذاری خصوصی از آمریکا متمرکز است
  • حرکت در مسیر تمدن‌سازی نوین اسلامی اولویت معاونت فرهنگی باشد
  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • مسیر خلق دانش و انتقال آن به عرصه های کشاورزی باید تقویت شود
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • تقویت و تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اولویت مدیران شهرستانی باشد
  • رونمایی از نخستین چاپ برگردان روزنامه ادب
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند