Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر منصور غلامی، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری روز سه شنبه در نخستین نشست شورای مرکزی مدیران استانی آموزش عالی از "ضرورتِ گرایش و سوق یافتنِ نگاه آموزش عالی کشور به سمت تصمیم‌گیری‌های محلی و منطقه‌ای" سخن گفت.

به گزارش گروه آموزش خبرگزاری برنا، در این نشست که با مشارکت حضوری معاونان این وزارتخانه و حضور مجازی رؤسای دانشگاه‌های کشور برگزار شد، دکتر غلامی به ذکر نکات اساسی در بحث مدیریت استانی اشاره کرد و گفت: از منظر کلان، هر چقدر به سمت تمرکز زدایی در آموزش عالی حرکت و استقلال تصمیم‌گیری را در مجامع آموزش عالی تقویت نمائیم، به شکل مطلوب‌تری می‌توانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مصوبه شورای انقلاب فرهنگی هم که در راستای ساماندهی آموزش عالی تصویب و ابلاغ شده است به مدیریت منطقه‌ای توجه شده است و وزارت علوم درمسیر اجرای آن پیش می‌رود. در مراحل اجرای سند آمایش آموزش عالی با مشکل هماهنگی در سطح منطقه‌ای مواجه شدیم و تصمیم گرفتیم بحث مدیریت استانی را پیش ببریم و این دو مقوله با هم انطباق دارند.

وزیر علوم ابراز امیدواری کرد، در این نشست مقررات و دستورالعمل شورای مرکزی مدیریت آموزش عالی تدوین شود تا از تمرکز تصمیم گیر‌ی ها کاسته و اختیارات ایجاد شده باعث تصمیم گیری‌های صحیح در کشور شود.

دکتر غلامی گفت: جمعی که در این نشست حضور دارند با توجه به تجربیات و تخصص خود می‌توانند منشأ تصمیم‌گیری‌های مؤثر و راهگشا در آموزش عالی باشند؛ تدوین شیوه‌نامه برای تصمیم‌گیری‌ها در سطح شورای سیاست‌گذاری آموزش عالی در ستاد وزارت علوم انجام و برای همکاران و استادان ارسال خواهد شد تا نظرات خود را ارائه نمایند و در نهایت شیوه نامه نهایی تدوین شود.

وزیر علوم در ادامه افزود: توجه به این نکته که در بحث مدیریت استانی آموزش عالی چه نکاتی را لحاظ کنیم تا جریان انتقال اختیارات قانونی از ستاد به مدیریت استانی تأثیرگذار باشد و نیز توجه به تمرکز زدایی در شرایط فعلی مطمئناً مورد تاکید همگان است.

وی خاطرنشان کرد: در آموزش عالی کشور دانشگاه‌های بزرگی داریم که از جهت تخصص و تجربه به بلوغ کافی رسیده‌اند و این توانمندی را دارند که در منطقه خود تصمیم‌گیری‌های لازم و مؤثر را انجام دهند.

دکتر غلامی تصریح کرد: هیچ مجموعه کارشناسی بهتر از مجموعه‌های حاضر در استان و منطقه نمی‌تواند نظرات دقیق در مورد نیازهای آن منطقه ارائه دهد؛ لذا باید در حوزه‌های مختلف اعم از بخش آموزش، پژوهش و فناوری موارد تصمیم‌گیری را در حوزه خود مشخص کنند تا روشن شود چه بخش‌هایی از آموزش عالی را می‌توان به مدیریت‌های استانی واگذار کرد. در این راستا، دانشگاه‌هایی که به شکل زیر نظام ملی در شهرها و شهرستان‌ها شعبه دارند، در شورای استانی حضور خواهند داشت ولی در مورد سیاست‌های کلان باید تابع دانشگاه اصلی عمل کنند.

وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی در راستای تقویت ساختار مدیریت استانی باید بررسی‌های قانونی انجام شود و معاونت حقوقی وزارت علوم می‌تواند در این راه عهده‌دار مسئولیت باشد، افزود: همچنین حضور دانشگاه‌های غیر‌دولتی در این شورا از آن جهت دارای اهمیت است که در این بخش سیاست‌های کلان کیفی‌سازی مورد توجه قرار گیرد.

دکتر غلامی بیان کرد: باور ما این است که تک‌تک رؤسای دانشگاه‌ها هم توجه به اثرگذاری دانشگاه‌شان در استان دارند و هم نگاهی ملی در سطح کلان به آموزش عالی کشور؛ لذا این شورا یک شورای مرکزی تلقی می‌شود که در راستای ساماندهی آموزش عالی کشور بحث تدوین مأموریت‌ها و روش‌های افزایش کیفیت و اجرای سیاست‌ها برای تاثیر‌گذاری در استان را مورد توجه قرار می‌دهد.

وی گفت: مباحث آموزشی در تربیت دانشجویان اکنون به روال ثابتی رسیده که با توجه به تغییرات جمعیت دانشجویی نیاز به اصلاح و بازنگری دارد تا به سمت ماموریت‌گرایی و کیفی‌سازی رشته‌ها حرکت کند. در این راستا مراکز آموزش عالی جوان‌تر چون بیشتر آموزش‌محور هستند باید مورد حمایت شوراهای استانی قرار گیرند تا در ارائه خدمات به دانشجویان کیفی‌سازی صورت گیرد با این هدف که نسل آینده دانش آموختگان دانشگاهی احساس هویت و تأثیرگذاری در آینده کشور داشته باشند.

وظایف و مسئولیت‌های پنج گانه شورای مرکزی مدیریت استانی آموزش عالی از نگاه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم

در ادامه این نشست، دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم نیز با اشاره به دغدغه‌های مرتبط با شورای استانی تاکید کرد: اولین موضوعی که مطرح است بحث تفرق آموزش عالی کشور است؛ وجود مراکز تصمیم‌گیری متعدد بوده که ناهماهنگی‌های بسیاری را ایجاد کرده است. لذا در بحث آموزش عالی شبکه‌ای، باید سیاست گذاری‌های واحد و مدیریت کلان واحد داشته باشیم که اولین گام آن همین مدیریت استانی است که در آن شورای مرکزی مدیریت مهم‌ترین مرجع تصمیم‌گیری‌های آموزش عالی کشور باشد و در نوشتن شرح وظایف و ساختار آن باید انعطاف پذیری به‌کار رود.

وی با بیان اینکه پنج وظیفه را برای شورای مرکزی مدیریت استانی تعریف کرده‌ایم، به بیان مسئولیت‌های پنچ گانه این شورا پرداخت و افزود: نخست، ایجاد هماهنگی در آموزش عالی در سطح استان توسط شورای مرکزی، دوم، هم‌افزایی در استان برای اینکه برنامه‌ها بهتر انجام شود و تجربیات به مشارکت گذاشته شود، سوم، ارتقای کیفی آموزش عالی که همه استان‌ها در جهت کیفیت آموزش عالی تلاش کنند، چهارم، تضمین سلامت پژوهشی و در آخر ماموریت‌گرایی و تعریف مأموریت هر مؤسسه آموزش عالی در استان که همه می‌تواند در این شورا انجام شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تمرکز زدایی شورای مرکزی مدیریت آموزش عالی کشور تصمیم گیری مدیریت استانی آموزش عالی تصمیم گیری ها وزارت علوم دانشگاه ها دکتر غلامی وزیر علوم منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۵۳۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد

رئیس دانشگاه تهران در پی مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیران علمی و اجرایی و مسئولان کمیته‌های این آیین را که همزمان با نود سالگی دانشگاه تهران برگزار می‌شود، منصوب کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» در خرداد ماه ۱۴۰۳ با شعار «ایران آغازگر سنت دانشگاهی ۱۷۵۷ ساله در جهان و دانشگاه تهران نماد این فخر ملی در ۹۰ سالگی» افتتاح و در طول این سال دنبال می‌شود.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران با صدور احکام مسئولان ستاد بزرگداشت این فخر ملی، دکتر مهدی شهبازی رئیس مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای علمی ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران، محمدحسین حاج ابراهیمی معاون مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان دبیر شورای اجرایی این ستاد و حسین رضایی دبیر نظام پیشنهاد‌های دانشگاه تهران را به عنوان رئیس دبیرخانه و کنترل پروژه این ستاد منصوب کرد.

رئیس دانشگاه تهران در احکام دیگری، روسای کمیته‌های این ستاد را نیز منصوب نمود که بر اساس آن، دکتر الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته امور بین‌الملل، دکتر فرزاد زیویار مشاور رئیس دانشگاه به عنوان رئیس کمیته فرهنگی و سیاسی، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی به عنوان رئیس کمیته ذی‌نفعان، ابراهیم حسن‌زاده کلیشمی مدیرکل رفاه و سلامت کارکنان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تدارکات و پشتیبانی، مهدی تجلی معاون ستاد مسئولیت‌پذیری اجتماعی (سمات) دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته هنری، دکتر ناصر غلامی مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی، محمدرضا تقی‌دخت رهقی رئیس اداره روابط عمومی دانشکدگان فنی به عنوان رئیس کمیته تولید محتوا و مدیریت دانش، ابراهیم پاک رئیس اداره تشریفات و مراسم‌های مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته تشریفات و نیما شایان مدیر ارتباطات و رسانه دانشگاه تهران به عنوان رئیس کمیته روابط عمومی و رسانه ستاد آئین بزرگداشت ۱۷۵۷ سالگی سنت دانشگاهی ایران در نودمین سالگی تأسیس دانشگاه تهران منصوب شدند.

دکتر مقیمی همچنین دکتر رقیه قاسم‌پور مدیر اجرایی مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران را به عنوان قائم‌مقام دبیر نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که دومین دوره اعطای این نشان در آیینی ویژه در هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و از برنامه‌های ویژه دانشگاه تهران است، منصوب کرد.

پیشنهاد منضم نمودن سابقه ۹۰ ساله دانشگاه تهران با قدمت بیش از ۱۷ قرن آموزش عالی در ایران و برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال قدمت آموزش عالی در ایران به عنوان یک فخر ملی، در سال ۱۴۰۲ از سوی دکتر سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد و این پیشنهاد در اسفند ماه ۱۴۰۲ در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. در نهایت، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۸۹۸ این شورا که ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ به ریاست آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران را تصویب کردند.

بررسی سیر تکامل نماد‌های آموزش عالی ایران را می‌توان به پنج دوره شامل تاسیس دانشگاه جندی شاپور در سال ۲۷۱ میلادی، تاسیس نظامیه‌ها در سال ۱۰۶۵ میلادی، تاسیس ربع رشیدی در سال ۱۲۷۵ میلادی، تاسیس دارالفنون در دسامبر سال ۱۸۱۴ میلادی و شکل‌گیری دانشگاه نوین، دانشگاه تهران در سال ۱۹۳۴ میلادی تقسیم‌بندی نمود.

در سی و نهمین اجلاس کنفرانس عمومی یونسکو که در نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی برگزار شد، سابقه طولانی دانش و آموزش در تمدن ایران باستان مورد توجه قرار گرفت. یونسکو در این اجلاس، قدمت تاسیس دانشگاه جندی شاپور را ۱۷۵۰ سال ثبت و آن را کهن‌ترین دانشگاه جهان اعلام کرد. پیش از این رویداد، دانشگاه‌های بزرگ و نام‌آشنایی، چون بولونیا، آکسفورد، کمبریج و سوربون، با قدمت نزدیک به ۱۲۰۰ سال را آغازگر سنت دانشگاهی در جهان می‌دانستند. ثبت پیشینه تاریخی جندی شاپور، بر قدمت آموزش عالی در جهان افزود و کانون آن را از مغرب زمین به مشرق و دیار کهن ایران انتقال داد.

معرفی جندی شاپور به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان افتخاری است که نصیب کشور ایران شده است و این امر سابقه طولانی و قدیمی آموزش و علم‌اندوزی در کشور را به همگان اثبات می‌کند لذا اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی با تصویب «واگذاری مأموریت بزرگداشت سنت دانشگاهی و نظام آموزش عالی ایران به دانشگاه تهران» ماموریتی خطیر به دانشگاه تهران نماد آموزش عالی ایران واگذار کرد.

دیگر خبرها

  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • عقب‌ماندگی شوراهای شهر از سایر نهادها هنوز جبران نشده است
  • جزییات برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی محیط زیست
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند