Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقد و بررسی در روایت‌های مطرح شده در این یادداشت و اعلام نظر هدف نیست؛ بلکه هدایت تصمیم در ریل مشخص و منطقی و متناسب با فضای علمی دانشگاه حاصل این بت شکنی خواهد بود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد هاشمیان؛ * مقام معظم رهبری: «اول انقلاب عده‌ای از مردمِ بااخلاصِ بی‌اطلاع رفته بودند قبر فردوسی را در توس خراب کنند! وقتی من مطلع شدم، چیزی نوشتم و فوراً به مشهد فرستادم؛ که آن را بردند و بالای قبر فردوسی نصب کردند؛ نمی‌دانم الان هم هست یا نه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بچه‌های حادی که به آن‌جا می‌رفتند، چشمشان که به شهادت بنده می‌افتد، لطف می‌کردند و می‌پذیرفتند و دیگر کاری به کار فردوسی نداشتند! حقیقت قضیه این است که فردوسی یک حکیم است؛ تعارف که نکردیم به فردوسی، حکیم گفتیم. الان چند صد سال است که دارند به فردوسی، حکیم می‌گویند.»

این آغاز و مقدمه در تناقض با هم نیست، اصلا مجسمه فردوسی عزیز یا به عبارت دقیق‌تر حکیم ابوالقاسم فردوسی مورد بحث و میدان علوم دانشگاه فردوسی مقصد بحث نیست بلکه بهانه‌ای است برای شروع داستانی مهم وبرای شروع بت شکنی، که پایانی بر سیاست‌های این چنینی خواهد بود.

روایت اول:

۲۲ مرداد ۹۸
"... دیوار‌های دانشگاه برداشته شود، مگر دانشگاه چه تفاوتی با پارک دارد"؟!
مصاحبه با رادیو ایران

روایت دوم:
۴ آبان ۹۸
"... شهرداری مشهد و دانشگاه فردوسی در تفاهم نامه‌ای بخشی از زمین‌های این دانشگاه را به منظور ارتباط جامعه با دانشگاه، معامله کرده اند؛ طرحی که دانشجویان به عنوان ضلعی از مثلث دانشگاه در آن نادیده گرفته شده اند. "
گزارش مشهد فوری

روایت سوم:
۱۲ آذر ۹۸ (پس از اعتراض به برگزاری جشن هفتاد سالگی دانشگاه)
"... نام و آوازه دانشگاه فردوسی باید همه جا پیچیده شود، ما به دنبال شهرت دانشگاه هستیم. "

نمونه‌هایی از جنس مسائلی که اطلاع عمده خانواده دانشگاهی در حد یک خبر و مصاحبه در آخرین مراحل کار است، هر کدام از این موارد انبوهی از حواشی و نکات گوناگون دارد که شباهت‌های زیادی دارند.

دیوار دانشگاه: علی رغم مصاحبه صریح وزیر علوم و رئیس دانشگاه بعد از چند ماه در پاسخگویی مستقیم این بزرگواران اظهارات تکذیب شد.

معامله بر سر نوار شمالی دانشگاه: بعد اعتراض‌های دانشجویی طرح به ظاهر متوقف شد، اما به نتیجه مشخصی نرسید و باز هم دانشگاه کتمان طرح از دانشجو را نپذیرفت.

برگزاری جشن هفتاد سالگی: بعد از اعتراض به ضرورت برگزاری، پاسخ دانشگاه این بود که عمده هزینه‌ها از طرف شهرداری است و دانشگاه فقط برگزار کننده است.

بگذریم که حرف‌های بسیاری در حاشیه مبنی بر هزینه‌های کلان انجام شده از طرف دانشگاه شنیدیم و بر حسب ظاهر امر همین اتفاق افتاده بود.

نقاط مشترک این رفتار طولانی مدت کتمان مسائل از نظر خانواده دانشگاه، توجه به موضوع‌های بدون اولویت، عدم پذیرش نقد و اصلاح طرح‌ها و ادامه دادن به صورت پنهانی است.
مسئولینی که ادعای توجه به نظر دانشجو و آزادی اندیشه دارند، فقط در یک جنس مجوز‌ها از نگاه امنیتی بیزارند در حالی که خود حضرات در مسائل مورد توجه خودشان به شدت امنیتی عمل می‌کنند.

بعد از هفت سال سابقه تجربه یک تیم مدیریتی اهم دغدغه‌های دانشگاه مواردی است که در ذهن دانشجو هم نیست، ولی این‌ها خوب می‌توانند ذهن‌ها را از کمبود‌های دانشگاه منحرف کنند و پیکان مطالبه‌ها را به سمت مقاصد خود بچرخانند در حالی که هزاران مسئله جدی و مهم در حاشیه فعالیت‌های غیر معقول دانشگاه قرار گرفته است.

و، اما مجسمه؛ موردی که همه جوانب را با هم دارد: آبان ماه که پای سرمایه گذار به دانشگاه باز شد فقط موضوع در حد چند عکس منتشر می‌شود و دانشگاه طبق عادت بحث مجسمه را در طبقه ریاست یا به تعبیر کاملتر حوزه محارم ریاست و روابط عمومی نگه می‌دارد در حالی که چندی بعد ساخت مجسمه در یکی از سوله‌های دانشگاه آغاز می‌شود.

جالب است که اولویت دانشگاه را نگاه سرمایه گذار تعیین می‌کند البته که این رفتار در دانشگاه عادی شده و پول می‌تواند تصمیم بگیرد، انگار که دانشگاه مزرعه سرمایه گذاری‌های اجتماعی و فرهنگی افراد و ارگان‌های خصوصی و دولتی شده و این ادبیات پرکاربرد دانشگاه برای پاسخگویی است که "هزینه‌های طرح از شهرداری، خیّر و... تامین می‌شود"

اینبار دانشجو باید در دانشگاهی که بت شکنی کند؛ بت سکوت مسئول، کتمان موضوع، اولویت‌های غلط، روند غیر مرسوم در تصمیم گیری، بی توجهی به نیاز دانشجو، طیفی عمل کردن در گرفتن مشورت در اساتید و دانشجویان و...

نقد و بررسی در روایت‌های مطرح شده و اعلام نظر هدف این مطلب نیست بلکه هدایت تصمیم در ریل مشخص و منطقی و متناسب با فضای علمی دانشگاه حاصل این بت شکنی خواهد بود.
آقایان رئیس در تصمیم گیری و مدیریت «خرد باید و دانش و راستی»   محمدجواد هاشمیان- مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مجسمه فردوسی دانشگاه فردوسی مشهد بسیج دانشجویی خراسان رضوی یادداشت دانشجویی دانشگاه فردوسی بت شکنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۶۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند

حبیب‌اله آسوده، در مراسم گرامیداشت مقام استاد شهید مطهری و روز معلم در کرمانشاه، افزود: همکاری ۴۰ ساله کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش در جشن مهم با محوریت علم و دانش و دانایی با نام جشن عاطفه‌ها قابل تقدیر است.

وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت بالای مردم خیر در کمک به دانش‌آموزان نیازمند باید استفاده بهینه شود، اظهار کرد: بیش از ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف، تحت حمایت کمیته امداد هستند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد تصریح کرد: آنچه امروز توقع محرومان است، فرصت تلاش و معاش در شرایط سخت اقتصادی امروز است و در همین راستا تعداد زیادی از استعدادهای برتر در خانواده‌های محروم با کمک کمیته امداد به کارآفرینی رسیده‌اند و برای افراد جامعه ایجاد شغل کرده‌اند.

آسوده گفت: آنچه که در جامعه ما در فرهنگ نوجوانان تحت حمایت باید برجسته شود، هویت‌بخشی به استعداد عقلی و فکری و استعداد انقلابی و دینی است که نقش معلمان عزیز با بینش فرهنگی و اقتصادی توامان در این زمینه بسیار مهم است.

وی با اشاره به حمایت از ایتام توسط دانش‌آموزان و معلمان نیکوکار خاطرنشان کرد: تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار حامی در سراسر کشور ۵۱۶ هزار فرزند یتیم و محسنین را حمایت می‌کنند که حدود ۱۰ درصد از این حامیان زیر ۲۰ سال هستند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حضور دانشجو معلمان در اردوی جهادی زکات دانش اندوزی آنهاست
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • ۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس