Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، کوروش محمدی شنبه ۲۰ اردیبهشت اظهار کرد: باید این باغ‌وحش را به گونه‌ای تغییر دهیم که از حالت تجاری و محلی برای اسارت حیوانات در قفس خارج شود و دیگر بازدیدکنندگان نتوانند به آنها غذا بدهند.

وی ادامه داد: باید با تصمیم مناسبی در این زمینه اسم باغ‌وحش از روی آن برداشته شود تا تضمینی برای ادامه حیات طبیعی حیوانات و تبدیل اصفهان به شهری بدون باغ‌وحش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط‌زیست شورای شهر اصفهان افزود: کوه صفه زیستگاه طبیعی برای پرندگان و حیوانات محسوب می‌شود که در زمان حاضر به یک سری قفس و زندان بی‌روح تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: شیر به عنوان سلطان جنگل در قفسی ۴۰ متری زندانی شد، بخشی از فعالان مدنی نگرانی برای حیوانات دارند که ۳۱۸ حیوان از ۳۶ گونه که در این باغ وحش نگهداری می‌شوند با طبیعت تصنعی خو گرفته‌اند و تنازع برای بقا و دفاع از خود را نیاموخته‌اند و نمی‌توانند در طبیعت رها شوند و در صورتی که رهایی در طبیعت، امکان تهیه غذا ندارند و پس از مدتی تلف خواهند شد.

محمدی اضافه کرد: این محل نباید توسعه پیدا کند  پیشنهاداتی در این زمینه از طرف فعالان زیست‌محیطی و مدافعان حقوق حیوانات مطرح شده که در صورت امکان این باغ وحش را به نقاهتگاه یا مرکز بازپروری حیوانات آسیب دیده و محلی برای بازگرداندن حیوانات به طبیعت تبدیل کنیم.

به گفته وی باغ وحش صفه اصفهان باید به مرکز مطالعاتی حیات وحش تبدیل شود تا بتوانیم نگاهمان را به حیات وحش ارتقا دهیم و تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: دیدگاه مدیریت شهری و فعالان محیط‌زیست نسبت به باغ وحش صفه شبیه به هم است و امروز دیگر در تمام دنیا کسی نمی‌تواند از باغ وحش دفاع کند و نگهداری حیوانات وحشی در قفس، نگاه منسوخ شده‌ای است.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط‌زیست شورای شهر اصفهان گفت: باغ وحش به عنوان محلی برای اسارت حیواناتی که آزادی آنها سلب شده و به‌صورت تصنعی در معرض دید مردم قرار گرفتند، محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان در دوره‌ای با هدف گردشگری و آموزش کودکان این باغ وحش را احداث کرده که هر ۲ نظریه در زمان حاضر منسوخ شده است و  هیچ گردشگری خارجی حاضر نیست وقتش را به دیدن حیوانات در قفس باغ وحش اختصاص دهد و امتیاز منفی برای شهر در نظر گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: کشورهای پیشرفته محیط‌زیست طبیعی را برای زندگی حیوانات مهیا می‌کنند و گردشگران در خودروی حفاظ‌دار، حیوانات وحشی را بطور طبیعی مورد بازدید قرار می‌دهند.

محمدی اظهار کرد: تمرکز بر یک حوزه خاص و مدیریت تک بعدی موجب مغفول ماندن ابعاد دیگر زندگی اجتماعی می‌شود. مدیریت در یک دوره همه تلاش خود را صرف گردشگری کرده و محیط‌زیست و حیات وحش را بطور کامل نابوده کرده است.

وی اضافه کرد: ژئوپارک قزوین در ۱۰ هکتار وجود دارد که حیوانات بیرون از قفس در حالت طبیعی زندگی می‌کنند. احداث ژئوپارک در اصفهان زمان‌بر و هزینه‌بر است که نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط‌زیست شورای شهر اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری و شورای اسلامی اصفهان این آمادگی را دارند که همکاری و تعامل را با بخش خصوصی در این زمینه داشته باشند در صورتی که این وظیفه مدیریت شهری نیست و سازمان حفاظت محیط‌زیست متولی این حوزه است.

وی افزود: باید بخش خصوصی وارد میدان شود و محیط‌زیست و منابع طبیعی هم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و مدیریت شهری هم بر اساس رسالت خود که تا کنون میلیاردها تومان هزینه کرد و همچنان کمک خواهد کرد.

انتشار تصاویری از وضعیت نامناسب حیوانات موجود در این باغ وحش در فضای مجازی، نارضایتی بسیاری از اصفهانی‌ها و جمعی از دوستداران محیط‌زیست و حیوانات در دیگر شهرها را در پی داشته و فعالان محیط‌زیست را برانگیخته تا با راه‌اندازی این پویش، مخالفت جدی خود با نگهداری نامناسب این حیوانات را اعلام کنند و حتی در ابعادی وسیعتر برای کاهش تعداد باغ وحش‌های کشور و احقاق حقوق حیوانات و رهایی موجودات اسیر از در محیط قفس‌ها، دست به کار شوند.

باغ وحش صفه به مکانی برای اسارت ۳۱۸ حیوان متشکل از ۳۷ گونه تبدیل شده که اگرچه سال‌هاست حال و روز خوشی ندارند اما این روزها بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند تا جایی که هم‌اکنون پویش(کمپینی) زیر عنوان «نه به باغ وحش صفه اصفهان» نیز برای تعیین سرنوشت آن راه‌اندازی شده است.

پارک کوهستانی صُفه امکانات تفریحی همچون تله کابین، بولینگ و پارک بادی را شامل می‌شود اما در یکی از مجموعه‌هایش باغ وحشی قرار دارد  که متولی آن به‌طورکلی شهرداری و در ابعاد کوچکتر شهرداری منطقه پنج این کلانشهر است.

این پارک در دامنه کوهی به همین نام، در جنوب غرب کلانشهر اصفهان واقع شده و بلندترین نقطه آن ۲ هزار و ۲۳۲ متر است.

تعطیلی باغ وحش صفه؛ شاید وقتی دیگر حیوانات باغ ‌وحش صفه اصفهان را نمی‌توان در طبیعت رها کرد ماجرای باغ‌وحش مظفرالدین‌شاه و قصه تلخ اسارت حیوانات باغ‌وحش اصفهان کد خبر 509487 برچسب‌ها حیوانات - حیات وحش استان اصفهان محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: حیوانات حیات وحش استان اصفهان محیط زیست ایران مدیریت شهری باغ وحش باغ وحش صفه محیط زیست شهر اصفهان حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، چراکه نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی نصوحی امروز _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در حاشیه نشست شهرگاه (هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری) با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک اظهار کرد: برنامه شهرگاه از تلفیق موضوع شهرداری و دانشگاه گرفته شده است، بدین صورت که بتوانیم یک هم‌نشینی نزدیک بین مدیریت شهری و اعضای هیئت علمی دانشگاه ایجاد کنیم.

وی افزود: در این راستا برنامه‌های شهرگاه در دانشگاه‌های مختلف با موضوعات متنوعی اجرا می شود.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: امروز مدیریت شهری با موضوع حمل‌ونقل و ترافیک مهمان دانشگاه صنعتی اصفهان است؛ در این نشست اساتید دانشگاه یافته‌های خود را که در قالب پایان‌نامه، مطالعات و پژوهش داشتند، به مدیران شهری ارائه می دهند.

نصوحی ادامه داد: مدیران شهری در این نشست تلاش می‌کنند تا از این فرصت برای اجرای بهتر ایده‌ها و تجربیات این اساتید استفاده کنند، همچنین از آخرین یافته ها و مطالعات دانشگاهی مطلع شوند که این موضوع می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و رفع مشکلات موجود نقش به‌سزایی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در این نشست‌ها مدیران شهری می‌توانند با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها آشنا شوند و از این طریق در برنامه‌ریزی‌ها ارتباط نزدیکی برقرار کنند.

مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوری‌های نوین شهرداری اصفهان گفت: در این نشست به برنامه‌ریزی یکپارچه زیرساخت‌های حمل‌ونقل پرداخته شد و برآورد مدیران شهری و اساتید دانشگاهی بر این بود که در دنیا با استفاده از این روش، حدود ۲۰ درصد از هزینه‌های نگهداری و تعمیرات زیرساخت‌های حوزه حمل‌ونقل کاهش پیدا کرده است و می‌توان گفت، این عددِ قابل‌توجهی بوده است که توانسته پس‌انداز شود.

نصوحی با بیان اینکه شهرگاه، تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست، خاطرنشان کرد: مدیریت شهری مکانیزم‌ها و سازوکارهای مختلفی برای ارتباط با دانشگاه دارد، بدین صورت که شورای پژوهش در مجموعه شهرداری اصفهان وجود دارد، همچنین پیشنهادهای پروژه های پژوهشی دانشگاهیان به مدیران شهری ارائه و بررسی می‌شود و نیازهای پژوهشی ما به‌صورت نظام‌مند شناسایی و به اطلاع دانشگاهیان خواهد رسید تا در اجرای این پروژه‌ها با مدیریت شهری مشارکت داشته باشند.

وی افزود: ما در بخش تحصیلات تکمیلی و دکترا نیز در این زمینه ظرفیت‌های بسیاری داریم که پژوهش‌های آن‌ها می‌تواند حول محور نیازهای جدی مدیریت شهری قرار گیرد و یک فعالیت کاربردی محسوب شود.

کد خبر 749507

دیگر خبرها

  • سازمان مردم نهاد در حوزه HSE تشکیل شود/ تصمیم‌گیری‌های ما مسئولیتی بین‌نسلی است
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • دانشگاهیان برای رفع نیازهای پژوهشی شهرداری اصفهان مشارکت کنند
  • «شهرگاه» تنها مکانیزم مدیریت شهری برای ارتباط با دانشگاه نیست
  • «شهرگاه» فرصتی برای هم‌اندیشی دانشگاه و مدیریت شهری است
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟